Zorggroep ENA doet mee met campagne Duurzame Zorg 2022

Zorggroep ENA doet mee met campagne Duurzame Zorg 2022

Barneveld, 6 oktober 2022

We hebben allemaal te maken met de enorme stijging van de energiekosten. Dat gaat ook Zorggroep ENA aan. We gebruiken als zorgorganisatie veel energie. Al langer denken we, samen met vele andere zorgorganisaties, mee over verduurzaming in de zorg. De gestegen energiekosten maken dat we nog bewuster om moeten gaan met energie. Elke m3 gas en elke KWh elektra die we kunnen besparen komt ten goede aan de zorg.

Het Milieu Platform Zorgsector heeft daarom de campagne Duurzame Zorg in het leven geroepen. Deze begint op de Dag van de Duurzaamheid, maandag 10 oktober, en loopt tot en met vrijdag 14 oktober 2022. Zorggroep ENA doet mee met deze campagne in 2022. In deze week worden er intern een aantal praktische en duurzame tips gedeeld die op de locaties kunnen worden toegepast.

Afgelopen tijd hebben we als Zorggroep ENA diverse energiebesparende maatregelen genomen in en rond de gebouwen. Belangrijk om te weten: comfort in de huizen gaat boven alles. We gaan de temperatuur in de huizen niet verlagen in de koude perioden. Wat hebben we gedaan of gaan we nog doen:

  • Instellingen van technische installaties voor verwarming en warm water zijn optimaal ingesteld, zodat deze minder energie verbruiken.
  • Isoleren van leidingen voor warm water en radiatoren
  • Traditionele verlichting vervangen voor Ledverlichting dat veel minder energie verbruikt; nu voor ca. 75 % van alle verlichting uitgevoerd.
  • Plaatsen van zonweringen om extra koeling met veel energieverbruik te voorkomen
  • Isoleren van muren en daken waar mogelijk
  • Sedumplanten op daken planten voor extra isolatie in de koude perioden en vermindering warmte in de zomerperiode
  • Plaatsing van zonnepanelen wordt voorbereid voor Het Huis in de Wei en Ruimzicht. Uitvoering is voorzien in 2023
  • Voor de locaties Het Huis in de Wei, Nieuw Avondrust en Bouwheerstraat worden maatregelen afgestemd in overleg met de verhuurders, die verantwoordelijk zijn voor de gebouwen en installaties

Meer nieuws