Over ENA

ENA verleent professionele ondersteuning, zorg en welzijn met wonen voor ouderen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Tevens biedt ENA dagopvang en eerstelijnsverblijf. Dit doet ENA op drie locaties: Nieuw Avondrust in Voorthuizen, Ruimzicht in Barneveld en Het Huis in de Wei in Scherpenzeel. U woont zo zelfstandig mogelijk met alle zorg binnen handbereik.

Bij ENA respecteren we de eigen identiteit en keuze en zetten ons met bewoner, cliënten en netwerk in om recht te doen aan ieders levensovertuiging en leefstijl. In het samenwerken en samenleven staan we open voor deze verschillen; we zijn nieuwsgierig naar elkaars verhaal. We sluiten de zorg goed aan bij wat belangrijk is voor iemand. Dat maakt een dag zinvol. We stellen elkaar de vraag wat er nodig is; zo blijven we kijken en denken in mogelijkheden. Soms betekent iets kleins ontzettend veel voor iemands welzijn en autonomie. We werken vanuit de kernwaarden: Dichtbij, Vindingrijk en Compassie.

Samen zorgen voor werkplezier
We zorgen voor onze cliënten en bewoners en ook voor elkaar als collega’s. In de zorg voor ouderen worden we verrast door prachtige momenten en ontmoetingen. En ook regelmatig geconfronteerd met tragiek en verdrietige situaties. Passie voor het werken in de ouderenzorg is prachtig. Toch ervaren we in toenemende mate de grenzen van wat we kunnen doen en waar onze invloed ophoudt. Door oog te hebben voor elkaars behoeften en ieders talenten, door elkaar echt te zien en te bevragen zorgen we dus ook voor elkaar. We trekken ook op met partners in het veld. Dat is verrijkend, nodig en belangrijk. We willen graag wendbaar en innovatief durven zijn. Samen zorgen lukt ook goed, omdat we een tikkeltje eigenwijs zijn. 

Meer weten over ons team en ENA als organisatie? Kijk en lees verder op deze pagina’s:

Scroll naar boven