Zorg & Welzijn

Waar en voor wie we er zijn
Ouder worden gaat gepaard met verlies van gezondheid, mobiliteit en veerkracht. De gevolgen zijn voor ieder mens anders, van kleine ongemakken tot grote afhankelijkheid van ondersteuning bij het leven en medische zorg. Soms komt er een punt in iemands leven dat er extra’s nodig zijn. Wij bieden ouderen ondersteuning rondom welzijn, wonen en zorg in Voorthuizen, Barneveld en Scherpenzeel. Dit doen we door samen te kijken naar wat iemand nog zelf kan of met hulp weer kan leren, wat het informele netwerk blijft of gaat doen en welke zorgvraag we als collega’s van ENA beantwoorden.

Wat we willen betekenen
We kijken naar wat iemand kan en waar kracht en kansen liggen. Met aandacht voor ieders eigenheid. Zorg hebben voor de ander en echt betrokken en nieuwsgierig zijn. Bijdragen aan iemands leven betekent binnen ENA: er helemaal zijn, van mens tot mens. Via aandacht en eenvoud willen wij recht doen aan dat wat iemand nodig heeft. Heel gewone vragen worden dan belangrijk en bijzonder. En zo bestaat iedere dag uit allerlei betekenisvolle momenten, waardoor wij zorg als welzijn beleven en andersom.

Nabijheid vanaf de start
ENA start de samenwerking thuis bij de cliënt, in aanwezigheid van naasten. Een goede start van deze samenwerking is heel belangrijk. Weten wat je van elkaar kunt verwachten. We werken samen met de bewoner – cliënt, zijn familie, naasten en anderen uit het sociale netwerk. Een verhuizing naar een verpleeghuis is een grote stap, zowel voor bewoners en cliënten als alle betrokkenen. Waar is nabijheid nodig en waar is tijd en ruimte om tot rust te komen? Om deze overgang voorspoedig te realiseren, spreken we zorgvuldig af hoe we deze fase vormgeven en hoe we daarna samen optrekken in de zorg.

Waarom we met z’n allen zorg dragen
Ons motto is ‘Samen Zorgen’. Met cliënten maken we een dag graag zo zinvol mogelijk. Dit doen we samen met unieke netwerken van naasten, vrijwilligers en mantelzorgers. Elkaar de vraag stellen wat er nodig is, helpt ons om te blijven kijken en denken in mogelijkheden. Samen weet je meer. En soms betekent iets kleins ontzettend veel voor iemands welzijn en autonomie. Zorg dragen doen we met z’n allen – samen zorgen!

ENA biedt:

Voor vragen over zorg, beschikbaarheid en/of aanmelding belt u met de afdeling klantadvies en -bemiddeling. Zij staan u graag te woord!

Lees meer informatie:

Scroll naar boven