Maaltijden

Medewerkers sluiten aan bij cliënten en kijken goed naar de balans tussen welzijn en gezondheid. Er is aandacht voor feesten, rituelen en tradities en de maaltijden zijn van goede kwaliteit. Bij ENA eten en drinken cliënten zoveel mogelijk zoals thuis. Als het lukt, dragen cliënten hier zelf aan bij. Iemands persoonlijke beleving of verhaal kan voor ons een ultieme smaakmaker zijn; momenten van ambiance en gezamenlijkheid creëren. Maaltijden worden in de keuken of in de gezamenlijke huiskamer bereid. Het aanbod is gevarieerd en smakelijk, waarbij we ons goed realiseren dat smaken verschillen.

Een maaltijd is meer dan eten: de kwaliteit, de sfeer, ambiance, de presentatie van de maaltijden en de inrichting van onze restaurants en huiskamers, alles draagt bij aan de beleving. Het samen eten van een maaltijd is een van de sociale hoogtepunten die zich op een dag voordoen en welbevinden ontstaat door een lekkere en gezonde maaltijd, gezelligheid en een fijne ambiance.

Wij geloven dat lekker eten en drinken in een prettige sfeer wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit van leven en gezondheid. Daarom heeft ENA het Handvest voor Duurzaam en Gezond eten in de zorg ondertekend. Klik hier voor Handvest voor duurzaam en gezond eten in de zorg.

Wij hebben ervoor gekozen zoveel mogelijk verse, seizoensgebonden producten te gebruiken en zoveel mogelijk zelf te bereiden. Dat doen wij in de open keukens van Het Huis in de Wei en Ruimzicht waar elke dag door een kok de maaltijd wordt bereid. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht.

In Nieuw Avondrust betrekken wij de maaltijden van een leverancier die dagvers levert. Daarnaast komen soepen en nagerechten uit eigen keuken.

Bij voorkeur komen cliënten in het restaurant eten. Woongroepen eten meestal met elkaar samen in hun eigen huiskamer.

Scroll naar boven