Woonzorglocatie

De woonzorglocaties van ENA hebben een ding gemeen: ze staan op een centrale plek; middenin de samenleving. Hier wordt zorg geboden met hart voor de mens, dit is een plek waar iedereen welkom is. Er is ruimte voor ontmoeting, maar ook alle aandacht voor eigen identiteit en privacy. U heeft als bewoner alle ruimte voor inrichting met uw eigen spullen waarbij we samen kijken naar hoe de zorg op een verantwoorde manier geleverd kan worden. In de centrale ruimte worden uiteenlopende activiteiten voor u en met u georganiseerd. U kunt samen met anderen een maaltijd gebruiken in het restaurant, maar natuurlijk heeft u de keuze om in uw eigen appartement te eten.

ENA beschikt over drie locaties; het Huis in de Wei in Scherpenzeel, Nieuw Avondrust in Voorhuizen en Ruimzicht in Barneveld. Op iedere locatie vindt u een bibliotheek en een winkeltje. Maar ook de winkels in het dorpshart, supermarkt en openbaar vervoer zijn op loopafstand.

We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk zelfstandig en daarmee vitaal blijft. De keuzevrijheid om uw leven op uw eigen wijze in te richten en de dingen te kunnen blijven doen die u belangrijk vindt, maken dat u midden in het leven blijft staan dat u gewend bent.

Om goed te kunnen samen leven en werken helpen afspraken en regels over hoe we dit het beste doen. Zie hiervoor onze huisregels.

Verpleeghuiszorg
U kunt dus ook bij ENA terecht als u dagelijks intensieve zorg nodig heeft. Op al onze locaties bieden wij verpleeghuiszorg met behandeling, zorgprofiel 5 t/m 8. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u beschikt over een passende indicatie. 

Zorgtechnologie
Wij stellen het welzijn van bewoners en cliënten voorop met behulp van techniek. Door de inzet van zorgtechnologie en het tijdelijk verzamelen van informatie zijn wij in staat om de vrijheid en veiligheid te vergroten. Juist hier zien wij de toegevoegde waarde van technologie. Wij werken in lijn met de WOZO: zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan. 

Zorg voor partners
In sommige ENA woonzorglocaties is het mogelijk om partners samen of in nabijheid van elkaar zorg en behandeling te bieden. Er kan een moment komen dat we moeten kijken naar het anders vormgeven van de gekozen woonvorm. Dan komt er meer nadruk te liggen op de kwaliteit van de momenten van samenzijn.

Scroll naar boven