Zorg Thuis

U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat is volkomen begrijpelijk. Toch heeft u zorg en ondersteuning nodig omdat u bepaalde handelingen niet meer geheel zelfstandig kunt. Zorggroep ENA ondersteunt u graag daarin. We bieden u de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een van de aanleunwoningen bij onze drie locaties; met zorg en ondersteuning van ons Zorg Thuis team. Heeft of krijgt u een Wlz-indicatie, dan kunt u in aanmerking komen voor een aanleunwoning . Dan heeft uw eigen appartement, uw eigen inrichting, uw eigen leven, én de zorg en ondersteuning die u nodig hebt.

Wij vinden het belangrijk om samen met u midden in het leven te staan. We zien het als een uitdaging de zorg en ondersteuning samen met u te organiseren. Waar mogelijk ondersteunen wij u met het zelfstandig blijven leven, vanuit uw eigen kracht, ondersteund door uw eigen netwerk, vrijwilligers en technische handigheidjes en moderne middelen. Waar nodig bieden wij zorg en ondersteuning om er voor te zorgen dat u kunt doen wat u graag wilt en kunt.

Hier leest u hoe u in aanmerking kunt komen voor een aanleunwoning. Wij bieden dan de zorg en ondersteuning, eigenlijk net zoals in een zorginstelling. Door middel van 24-uurs aanwezigheid kunnen wij namelijk, ook als de zorgvraag intensief wordt, u helpen waar nodig.

Hoe die hulp en ondersteuning er uit ziet? Dat overleggen we met u.

Op de website van het Zorginstituut Nederland leest u meer informatie over het VPT en MPT (Modulair Pakket Thuis).

Scroll naar boven