Wonen

Ruimzicht

Locatie Ruimzicht in Barneveld ligt op steenworp afstand van het gezellige dorpscentrum van Barneveld. U bent hier van harte welkom als u professionele hulp en ondersteuning zoekt bij het ouder worden. Ruimzicht biedt dagopvang, verschillende vormen van zorg en behandeling in combinatie met verblijf. Daarnaast is deze locatie een ontmoetingsplek voor senioren in de gemeente Barneveld. Daarvoor organiseren we regelmatig welzijnsactiviteiten en is het mogelijk om (tegen betaling) een maaltijd te gebruiken in het restaurant. (let op: in verband met de coronamaatregelen zijn de activiteiten en maaltijden tijdelijk niet mogelijk).

Entree

De entree van Ruimzicht bevindt zich aan de Rozenhof; een ommuurd, groen plein met (betaalde) parkeergelegenheid. Rechts naast de ingang is een buurtmoestuin, een samenwerking met Stichting Mijn tuin, Jouw tuin. Deze besloten tuin heeft diverse zonnige zitjes en een veranda om bij minder weer ook buiten te kunnen zitten. Loopt u Ruimzicht binnen, dan komt u bijna direct uit op het gezellige Dorpsplein. Hier worden elke dag verse maaltijden bereid en activiteiten georganiseerd waarbij u van harte welkom bent.

De appartementen

Op de begane grond bevindt zich de unit voor somatische zorg. Deze appartementen liggen allen dichtbij het Dorpsplein. Op de eerste en tweede etage van Ruimzicht bevinden zich 4 huiskamers voor kleinschalig wonen. Per huiskamer zijn 9 appartementen ingericht voor ouderen met een vorm van dementie (psychogeriatrie). De huiskamers zijn zo ingericht dat ze ook een huiselijk gevoel uitstralen. Elke huiskamer heeft een gezellige, gezamenlijke woonkamer met open keuken. Hier vinden activiteiten plaats die zijn afgestemd op uw behoeften en wensen. Uw hobby’s en levenservaring staan centraal.

Elk appartement is voorzien van een comfortabel bed en eigen sanitair. In de vaste kastenwand is een koelkast aanwezig. U mag uw appartement verder helemaal naar eigen wens inrichten met uw persoonlijke spullen. Het appartement voldoet aan alle veiligheidseisen.

Naast het bieden van huisvesting en verzorging aan cliënten heeft deze locatie ook aanleunwoningen.

Samen verblijven bij Ruimzicht

In Ruimzicht hebben we een aantal tweekamer appartementen waardoor het mogelijk is dat partners bij elkaar kunnen blijven wonen als één van hen of beiden een indicatie (WLZ) heeft.

We bieden ook gelegenheid voor naasten om te logeren. U kunt daarvoor gebruik maken van het koppelbed. Daarbij is het ook mogelijk om gebruik te maken van de restauratieve voorzieningen. De eigen bijdrage is vermeld in de prijslijst van Zorggroep ENA.

Een foto-impressie van Ruimzicht

Meer informatie?

Neem contact op met onze afdeling Klantadvies- en bemiddeling.