Wonen

Het Huis in de Wei

Warm, licht, groen en gastvrij. Dat is locatie Het Huis in de Wei in Scherpenzeel. Het huis staat dichtbij het centrum van Scherpenzeel. Om de hoek is Huize Scherpenzeel met een prachtig park om doorheen te wandelen. In Het Huis in de Wei vindt u de professionele zorg die u nodig heeft bij het ouder worden. Het Huis in de Wei biedt dagopvang, verschillende vormen van zorg en behandeling in combinatie met verblijf. Daarnaast is deze locatie een ontmoetingsplek voor senioren in de gemeente Scherpenzeel. We werken samen met Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel-Renswoude en organiseren regelmatig welzijnsactiviteiten.

Entree

Loopt u naar de vooringang van Het Huis in de Wei, dan wandelt u tegelijkertijd door onze heerlijke groene (kruiden)tuin met gezellige zitjes. Bij binnenkomst valt de ongedwongen, gemoedelijke en warme sfeer van het huis op. Het Huis in de Wei beschikt over een ruime en huiselijk ingerichte recreatiezaal De Sterrenweide waar cliënten en bezoekers gezellig samen kunnen eten, drinken of activiteiten ondernemen.

De appartementen

Het Huis in de Wei heeft 55 zorgappartementen waaronder een aantal tweekamerappartementen. Elk appartement is voorzien van een comfortabel bed en eigen sanitair. U mag uw appartement verder helemaal naar eigen wens inrichten met uw persoonlijke spullen. Het appartement voldoet aan alle veiligheidseisen.

Op deze locatie is er ruimte voor somatische zorg en voor zorg voor ouderen met een vorm van dementie (psychogeriatrie). Op iedere etage bevinden zich centrale huiskamers. Deze zijn zo ingericht dat ze ook een huiselijk gevoel uitstralen. Elke huiskamer heeft een gezellige, gezamenlijke woonkamer met open keuken. Hier vinden activiteiten plaats die zijn afgestemd op uw behoeften en wensen. Uw hobby’s en levenservaring staan centraal.

Naast het bieden van huisvesting en verzorging aan cliënten heeft deze locatie ook aanleunwoningen.

Samen verblijven bij Het Huis in de Wei

In Huis in de Wei zijn de appartementen niet geschikt voor echtparen. Het is in sommige situaties wel mogelijk om als echtpaar te wonen in een van de aanleunwoningen bij Huis in de Wei. U ontvangt dan zorg van ons Zorg Thuis team als u een Wlz-indicatie heeft.

koppelbed

We bieden ook gelegenheid voor naasten om te logeren. U kunt daarvoor gebruik maken van het koppelbed. Daarbij is het ook mogelijk om gebruik te maken van de restauratieve voorzieningen. De eigen bijdrage is vermeld in de prijslijst van Zorggroep ENA.

 

 

Meer informatie?

Neem contact op met onze afdeling Klantadvies- en bemiddeling.