Welzijn

Maaltijden

Een maaltijd is meer dan eten alleen: de kwaliteit, de sfeer, ambiance, de presentatie van de maaltijden en de inrichting van onze restaurants en huiskamers, alles draagt bij aan de beleving. Het samen eten van een maaltijd is een van de sociale hoogtepunten die zich op een dag voordoen, en welbevinden ontstaat door een lekkere en gezonde maaltijd, gezelligheid en een fijne ambiance.

Wij geloven dat lekker eten en drinken in een prettige sfeer wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit van leven en gezondheid. Daarom heeft Zorggroep ENA het Handvest voor Duurzaam en Gezond eten in de zorg ondertekend. Klik hier voor Handvest voor duurzaam en gezond eten in de zorg.

Wij hebben ervoor gekozen zoveel mogelijk verse, seizoensgebonden producten te gebruiken en zoveel mogelijk zelf te bereiden. Dat doen wij in de open keukens van Huis in de Wei en Ruimzicht waar elke dag door een kok de maaltijd wordt bereid. Een voorgerecht, hoofdgerecht met 2 groenten en een nagerecht.

In Nieuw Avondrust betrekken wij de maaltijden van een leverancier die dagvers levert. Daarnaast komen soepen en nagerechten uit eigen keuken.

Bij voorkeur komen bewoners in het restaurant eten.
Woongroepen eten meestal met elkaar samen in hun eigen huiskamer. In de woongroepen wordt zelf gekookt.

Ook niet bewoners mogen in onze restaurants komen eten, het is wel fijn als u dat vooraf laat weten. Een maaltijd inclusief een drankje kost circa €10,-.
Omdat de bewoners van onze zorgcentra nog steeds aangeven het liefste rond het middaguur warm te willen eten, kan tot op heden voornamelijk tussen de middag warm worden gegeten. Mogelijk gaat dit op termijn veranderen.

Relevante pagina’s:
Bezorgen aan huis
In onze restaurants