Unieke samenwerking: start opleiding woonhulp

Barneveld 31 augustus 2023 – Per 1 september a.s. gaat Zorggroep ENA een unieke samenwerking aan met Stichting Ons Bedrijf uit Barneveld. Hierbij is haar locatie Ruimzicht in Barneveld een leerbedrijf voor zes medewerkers van Ons Bedrijf, die worden opgeleid tot woonhulp niveau 1. Op verschillende afdelingen binnen het woonzorgcomplex gaan zij werkzaamheden verrichten en deelcertificaten behalen.

Bij Ruimzicht – als zorgleerbedrijf – gaan de zes studenten de opgedane theorie in de praktijk uitvoeren. Zij lopen straks rond op verschillende afdelingen en werkterreinen om ervaring op te doen. Door middel van toetsen zijn certificaten te behalen. Het doel is natuurlijk het behalen van een diploma voor woonhulp niveau 1. Ons Bedrijf zorgt zelf voor de theorie middels modules van een sociale onderneming voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Blij met samenwerking
“We hopen en geloven dat de samenwerking en de opleiding binnen Ruimzicht een groot succes wordt en dat we mogen bijdragen aan een goed resultaat voor de medewerkers van Ons Bedrijf. Samen met medewerkers van Ruimzicht, werkbegeleiders vanuit verschillende afdelingen, zorg, facilitair en welzijn, zullen wij daar enorm ons best voor doen. De werkvloer is immers de allerbeste leerschool. Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Het is fantastisch dat vanuit de gemeente Barneveld deze opleiding mogelijk is gemaakt door een innovatieve subsidie”, aldus locatieleider Ruimzicht Sandra Tangelder.

Scroll naar boven