Maaltijden

Welzijn en gezondheid

Bij ENA kijken medewerkers goed naar wat belangrijk is voor cliënten. We zoeken steeds naar een goede balans tussen gezondheid en welzijn. Daarbij staan we stil bij feestdagen, gewoontes en tradities.

Maaltijden zijn belangrijk. Deze zijn van goede kwaliteit en lijken zoveel mogelijk op hoe mensen thuis eten. Als het kan, helpen bewoners en cliënten mee met koken of de tafel dekken. Een persoonlijke herinnering of verhaal maakt een maaltijd soms extra bijzonder. Samen eten zorgt voor gezelligheid en contact.

De maaltijden worden klaargemaakt in de keuken of in de huiskamer. Het menu is afwisselend en smakelijk. Waarbij we aandacht hebben voor ieders smaak.

Meer dan alleen eten

Een maaltijd is meer dan eten: de kwaliteit, de sfeer, ambiance, de presentatie van de maaltijden en de inrichting van onze restaurants en huiskamers, alles draagt bij aan de beleving. Het samen eten van een maaltijd is een van de sociale hoogtepunten die zich op een dag voordoen en welbevinden ontstaat door een lekkere en gezonde maaltijd, gezelligheid en een fijne ambiance.

Wij geloven dat lekker eten en drinken in een prettige sfeer wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit van leven en gezondheid. Daarom heeft ENA het Handvest voor Duurzaam en Gezond eten in de zorg ondertekend. Klik hier voor Handvest voor duurzaam en gezond eten in de zorg.

Vers en seizoensgebonden

Wij hebben ervoor gekozen zoveel mogelijk verse, seizoensgebonden producten te gebruiken en zoveel mogelijk zelf te bereiden. Dat doen wij in de open keukens van Het Huis in de Wei en Ruimzicht waar elke dag door een kok de maaltijd wordt bereid. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht.

In Nieuw Avondrust betrekken wij de maaltijden van een leverancier die dagvers levert. Daarnaast komen soepen en nagerechten uit eigen keuken.

Bij voorkeur komen cliënten in het restaurant eten. Woongroepen eten meestal met elkaar samen in hun eigen huiskamer.