Liesbeth van Blanken 12,5 jaar in dienst bij ENA!

Samen werken

Deze maand viert ENA collega Liesbeth haar 12,5 jarig jubileum. In 2011 kwam zij in dienst als oproepkracht bij ENA locatie Nieuw Avondrust in Voorthuizen en is nooit meer weggegaan. Wat spreekt haar het meest aan in haar rol? En waarom ENA? Alle reden voor een gesprek met haar.

Het begin

“Ik kwam ooit binnen als oproepkracht receptioniste en ben nooit meer weggegaan. Inmiddels werk ik al jaren twee vaste dagdelen per week achter de receptie. Mijn functie is erg afwisselend, geeft mij nog altijd veel voldoening en we hebben een fijn, hecht team. Wat ik doe? Naast het aannemen van alle telefoontjes en de post verdelen ben je aan de receptie écht het aanspreekpunt. Het persoonlijke contact met zowel onze bewoners, collega’s en bezoekers waardeer ik het meest. Een baan op kantoor is dan ook niks voor mij.”

Meelopen en sfeer proeven

“Wat ENA heel goed doet, is geïnteresseerde sollicitanten of studenten een dagje laten meelopen met een zorgdienst of op de receptie bijvoorbeeld. Dit werkt erg prettig zo hebben wij onlangs zelf nog ervaren. Zo’n proefdag werkt namelijk twee kanten op: je kunt van beide kanten veel beter beslissen of het werk passend is en je matcht met de organisatie en de cultuur.” 

Waarom ENA zo goed past

ENA staat voor ‘dichtbij’, ‘compassie’ en ‘vindingrijk’. “Deze kernwaarden sluiten heel goed aan op mijn persoonlijkheid. In mijn werk sta ik juist graag dichtbij mensen op een informele, niet te zakelijke manier. Er is geen afstand en iedereen moet zich welkom voelen. Mijn werk doe ik met compassie; warme aandacht, oprecht mededogen en echt naast de ander gaan staan in het contact met mensen. Precies wat je mag verwachten bij ENA! En vindingrijk is ook van toepassing op mijn werk, omdat je als receptioniste vaak in mogelijkheden denkt en oplossingsgericht werkt. Is er een probleem of een vraag? Je staat klaar om iemand zo goed mogelijk verder te helpen.” Liesbeth vervolgt: “In die 12,5 jaar heb ik áltijd waardering gevoeld en ook gekregen van mijn direct leidinggevende. Als er een keer iets speelt is er altijd ruimte voor gesprek en voel je je gehoord. De lijntjes zijn hier kort en eigen inbreng wordt altijd gewaardeerd, dat past ook goed bij mij. Je weet precies wie je waarvoor nodig hebt.”

Tot het pensioen

Passie voor de zorg en medemens is prachtig. Toch begint zorgen voor een ander met goed zorgen voor jezelf. Werk en privé moeten goed in balans zijn. ENA maakt daar werk van. Liesbeth: “Ik ben heel blij met mijn aantal uren, zodat ik dit goed kan combineren met mijn privéleven. Als ik me de komende jaren zo blijf voelen, blijf ik – zeker weten – tot mijn pensioen bij ENA. Ik moet gelukkig namelijk niets…De sociale contacten, het werkplezier én het leuke team hier maken dat ik juist niet anders meer wil.”   

Scroll naar boven