Welzijn

Maaltijden

Een maaltijd is meer dan eten alleen: de kwaliteit, de sfeer, ambiance, de presentatie van de maaltijden en de inrichting van onze restaurants en huiskamers, alles draagt bij aan de beleving. Het samen eten van een maaltijd is een van de sociale hoogtepunten die zich op een dag voordoen en welbevinden ontstaat door een lekkere en gezonde maaltijd, gezelligheid en een fijne ambiance.

Wij geloven dat lekker eten en drinken in een prettige sfeer wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit van leven en gezondheid. Daarom heeft Zorggroep ENA het Handvest voor Duurzaam en Gezond eten in de zorg ondertekend. Klik hier voor Handvest voor duurzaam en gezond eten in de zorg.

Wij hebben ervoor gekozen zoveel mogelijk verse, seizoensgebonden producten te gebruiken en zoveel mogelijk zelf te bereiden. Dat doen wij in de open keukens van Het Huis in de Wei en Ruimzicht waar elke dag door een kok de maaltijd wordt bereid. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht.

In Nieuw Avondrust betrekken wij de maaltijden van een leverancier die dagvers levert. Daarnaast komen soepen en nagerechten uit eigen keuken.

Bij voorkeur komen cliënten in het restaurant eten. Woongroepen eten meestal met elkaar samen in hun eigen huiskamer. In de woongroepen wordt zelf gekookt.

Mensen van buiten welkom

Onze restaurants heten ook mensen welkom die niet bij Zorggroep ENA wonen. Een maaltijd inclusief een drankje kost circa €10,-

-> Laat u van tevoren weten wanneer u mee wilt eten!

De voorkeur van de meeste mensen die bij ons wonen gaat nog steeds uit naar een warme maaltijd rond het middaguur. Daarom kan tot op heden alleen tussen de middag warm worden gegeten.