Welzijn

Maaltijden

Een maaltijd is meer dan eten alleen: de kwaliteit, de sfeer, ambiance, de presentatie van de maaltijden en de inrichting van onze restaurants en huiskamers, alles draagt bij aan de beleving. Het samen eten van een maaltijd is een van de sociale hoogtepunten die zich op een dag voordoen en welbevinden ontstaat door een lekkere en gezonde maaltijd, gezelligheid en een fijne ambiance.

Wij geloven dat lekker eten en drinken in een prettige sfeer wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit van leven en gezondheid. Daarom heeft Zorggroep ENA het Handvest voor Duurzaam en Gezond eten in de zorg ondertekend. Klik hier voor Handvest voor duurzaam en gezond eten in de zorg.

Wij hebben ervoor gekozen zoveel mogelijk verse, seizoensgebonden producten te gebruiken en zoveel mogelijk zelf te bereiden. Dat doen wij in de open keukens van Het Huis in de Wei en Ruimzicht waar elke dag door een kok de maaltijd wordt bereid. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht.

In Nieuw Avondrust betrekken wij de maaltijden van een leverancier die dagvers levert. Daarnaast komen soepen en nagerechten uit eigen keuken.

Bij voorkeur komen cliënten in het restaurant eten. Woongroepen eten meestal met elkaar samen in hun eigen huiskamer. In de woongroepen wordt zelf gekookt.