Zorggroep ENA neemt eigen televisiekanaal in gebruik: ENA TV

Zorggroep ENA neemt eigen televisiekanaal in gebruik: ENA TV

PERSBERICHT

Barneveld, 18 mei 2022

‘ENA TV draagt bij aan verminderen eenzaamheid’

Met trots presenteert Zorggroep ENA haar eigen televisiekanaal: ENA TV. ENA TV is een intern televisiekanaal dat nu actief is op de locatie Nieuw Avondrust van Zorggroep ENA. ENA TV is woensdag 18 mei feestelijk in gebruik genomen. Het kanaal is een product van Display4all, eigenaar van het merk ZorgTV. Door middel van ENA TV kunnen bewoners in hun appartement, op hun eigen tv, onder andere live meekijken met activiteiten in de recreatiezaal, waar een vaste camera is geïnstalleerd. ENA TV voorziet in twee eigen kanalen. Een kanaal vertoont live registraties van activiteiten in de recreatiezaal. Bewoners kunnen zo direct meegenieten van onder meer muzikale uitvoeringen, weeksluitingen en lezingen. Op het andere kanaal zullen vaste programma’s te zien zijn. Denk daarbij aan bewegingsgymnastiek, documentaires, memoriespellen.

Initiatief van cliëntenraad
ENA TV is een initiatief van de cliëntenraad van Nieuw Avondrust. De grote meerwaarde van dit project is dat het bijdraagt aan de verbinding met elkaar en het bestrijden van de eenzaamheid. Zeker ten tijde van de coronapandemie constateerde de cliëntenraad een toenemende eenzaamheid onder bewoners van Zorggroep ENA. Nu de maatregelen zijn afgeschaald, worden er weer veel centrale activiteiten georganiseerd. Echter zijn lang niet alle bewoners door hun gezondheidsconditie in de gelegenheid om de activiteiten bij te wonen. ENA TV sluit helemaal aan bij het motto van Zorggroep ENA: ‘Samen midden in het leven’. Op deze manier kunnen bewoners toch deel blijven uitmaken van het leven van alledag.

De cliëntenraad heeft zich bijzonder ingezet om dit project te kunnen realiseren met behulp van fondsen. Zodat ENA TV niet hoeft te worden bekostigd vanuit het zorgbudget. Dit is gelukt en daar zijn we heel dankbaar voor.

Meer nieuws