Zorg

Zorg met verblijf

Zo zelfstandig mogelijk met alle zorg binnen handbereik

Als u verzorging, verpleging en/of behandeling nodig heeft, dan kunt u (tijdelijk) gebruik maakt van één van de locaties van Zorggroep Ena. Onze locaties bieden u een omgeving die altijd veiligheid biedt en, als dat nodig is, ook bescherming. Zorggroep Ena kent verschillende vormen van verblijf.

Kortdurend verblijf en langdurend verblijf

Het verblijf kan kortdurend zijn, zoals wanneer u na een ziekenhuisopname even op adem moet komen voordat u weer naar huis gaat. Het kan ook gaan om een tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld om het voor een familielid dat voor u zorgt, mogelijk te maken een weekje met vakantie te gaan. Het verblijf kan ook langdurend zijn, u komt dan echt bij ons wonen. Dit komt voor in situaties waarin het echt niet mogelijk is om zelfstandig te blijven wonen. Medewerkers van Klantadvies en -bemiddeling kunnen u informeren over alle mogelijkheden van verblijf bij Zorggroep Ena.

Woonzorgcentra

Onze sfeervolle woonzorgcentra hebben ruime en comfortabele appartementen die vanzelfsprekend geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. De appartementen zijn voorzien van alarmering. U heeft alle gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en te genieten van de ongedwongen sfeer. Ook kunt u meedoen aan uiteenlopende activiteiten die voor u en met u worden georganiseerd. U kunt samen met anderen een maaltijd gebruiken in het restaurant, maar natuurlijk heeft u de keuze om in uw eigen appartement te eten.

De locaties beschikken over een bibliotheek, winkel, kapsalon of pedicure. Veelal zijn winkels en voorzieningen zoals openbaar vervoer op loopafstand bereikbaar.

We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk zelfstandig en daarmee vitaal blijft.

De keuzevrijheid om uw leven op uw eigen wijze in te richten en de dingen te kunnen blijven doen die u belangrijk vindt, maken dat u midden in het leven blijft staan dat u gewend bent.