Zorg

Behandeling bij psychogeriatrische zorg

Op alle locaties van Zorggroep Ena wordt verpleeghuiszorg aangeboden voor mensen met ernstige geheugenproblemen. Deze mensen hebben behoefte aan begeleiding en structuur. Zorggroep Ena heeft 3 kleinschalige woonvormen die mensen met dementie een thuis bieden. In al deze woonvormen wordt gewerkt met een multidisciplinair team. Dit betekent dat de behandelaren samen met het team van zorgverleners zorg geven die u nodig heeft. Uw hobby’s en levenservaring staan centraal ondanks de problemen die er soms zijn. Onze medewerkers verdiepen zich in u. Wat was of is uw manier van leven? Wat wilt u zelf? Waar wordt u blij van? Wij kijken continu naar de wensen en behoeften van onze cliënten. Dit betekent zorg op maat. Belangrijk voor ouderen met dementie is het bieden van een dagritme en structuur. Soms is er een speciaal behandelteam nodig. Hierin zit in ieder geval een specialist ouderengeneeskunde en andere specialisten afgestemd op uw zorgvraag. Elke cliënt heeft een eigen EVV’er  – u ook – die betrokken is bij het behandelteam. Uw EVV’er is altijd uw centrale belangenbehartiger.

In Nieuw Avondrust in Voorthuizen is een aparte vleugel speciaal ingericht als een kleinschalig verpleeghuis waar appartementen zijn voor ouderen met dementie (psychogeriatrie). Elk appartement is voorzien van eigen sanitair en een comfortabel bed. Uiteraard kunt u uw eigen vertrouwde tafel, stoel en persoonlijke spullen in uw appartement kwijt. Het appartement is aangepast aan de oudere bewoner zodat het er veilig wonen is. Daarnaast vinden wij het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren. In een van de twee gezellige, gezamenlijke woonkamers met open keuken vinden activiteiten plaats die zijn afgestemd op uw behoeften en wensen. In de gezamenlijke binnentuin is het goed toeven.

Ruimzicht in Barneveld heeft 4 groepswoningen met elk negen eenkamerappartementen. Elke groepswoning heeft een huiskamer met keuken waarin elke dag wordt gekookt en gezamenlijk gegeten. Er vinden activiteiten plaats en elke maand is er een avond waarin er een thema centraal staat. Elk appartement is voorzien van eigen sanitair. Een comfortabel bed en vaste kastenwand met koelkast staan al klaar. U kunt de ruimte verder zelf aankleden met uw eigen vertrouwde spullen. Het appartement beschikt over voorzieningen die uw veiligheid waarborgen.

Het Huis in de Wei in Scherpenzeel is recent gerenoveerd. De appartementen zijn voorzien zijn van nieuw sanitair en sluiten nog beter aan bij de woonwensen van de bewoners. De afdeling Psychogeriatrie bestaat uit twee huiskamers. Een huiskamer heeft aangrenzend negen appartementen. De andere huiskamer heeft er veertien. Elk appartement is voorzien van eigen sanitair. U heeft de beschikking over een comfortabel bed. Met uw eigen spullen kunt u het appartement verder naar eigen wens inrichten. In de twee huiskamers wordt dagelijks gekookt en met elkaar gegeten.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met onze afdeling Klantadvies en -bemiddeling.