Zorg

Behandeling bij psychogeriatrische zorg

Zorggroep ENA biedt verpleeghuiszorg aan mensen met een vorm van dementie. Deze vorm van zorg noemen we psychogeriatrische zorg. Meestal gaat dementie gepaard met geheugenproblemen. Wie te maken heeft met een vorm van dementie is gebaat bij begeleiding en structuur. Om dit te kunnen bieden, hebben we kleinschalige woonvormen ingericht.

Zorggroep ENA heeft drie kleinschalige woonvormen die mensen met dementie een thuis bieden. In al deze woonvormen wordt gewerkt met een multidisciplinair team. Dit betekent dat de behandelaren samen met het team van zorgverleners zorg geven die u nodig heeft. Uw hobby’s en levenservaring staan centraal ondanks de problemen die er soms zijn. Onze medewerkers verdiepen zich in u. Wat was of is uw manier van leven? Wat wilt u zelf? Waar wordt u blij van? Dit betekent zorg op maat. Uw contactverzorgende is altijd uw centrale belangenbehartiger.

In Nieuw Avondrust in Voorthuizen is het mogelijk om op een van de etages te wonen met een indicatie voor psychogeriatrische zorg. U woont dat in een omgeving met cliënten die somatische en/of psychogeriatrische zorg ontvangen. Daarnaast is een aparte vleugel helemaal ingericht voor ouderen met dementie. Rondom een binnentuin zijn appartementen gesitueerd. Uiteraard kunt u uw eigen vertrouwde tafel, stoel en persoonlijke spullen in uw appartement kwijt. Het appartement is aangepast aan de oudere bewoner zodat het er veilig wonen is. Daarnaast vinden wij het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren. In een van de twee gezellige, gezamenlijke woonkamers met open keuken vinden activiteiten plaats die zijn afgestemd op uw behoeften en wensen.

Ruimzicht in Barneveld heeft vier groepswoningen die bestaan uit elk negen eenkamerappartementen. Elke groepswoning heeft een huiskamer met keuken waarin elke dag wordt gekookt en gezamenlijk gegeten. Er vinden activiteiten plaats en elke maand is er een avond waarin er een thema centraal staat. Elk appartement is voorzien van eigen sanitair. Een comfortabel bed en vaste kastenwand met koelkast staan al klaar. U kunt de ruimte verder zelf aankleden met uw eigen vertrouwde spullen. Het appartement beschikt over voorzieningen die uw veiligheid waarborgen.

Het Huis in de Wei in Scherpenzeel heeft twee groepswoningen rondom uit twee huiskamers. Een huiskamer heeft aangrenzend negen appartementen. De andere huiskamer heeft er veertien. Elk appartement is voorzien van eigen sanitair. U heeft de beschikking over een comfortabel bed. Met uw eigen spullen kunt u het appartement verder naar eigen wens inrichten. In de twee huiskamers wordt dagelijks gekookt en met elkaar gegeten.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met onze afdeling Klantadvies en -bemiddeling.