Zorg

Dagopvang

Wat is het doel van dagopvang?

De dagopvang geeft inhoud aan uw dag. Heeft u behoefte aan meer contacten met anderen? Of vindt u het moeilijk om uw dag een zinvolle invulling te geven? Dan is de dagopvang er voor u! Op de drie locaties van Zorggroep ENA bieden we vijf dagen in de week dagopvang. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte bieden we een afwisselend programma. Van een gezellig kopje koffie drinken en de krant doornemen tot spel en creatieve activiteiten. Graag horen we wat uw eigen wensen en hobby’s zijn. We geven u alle ruimte om daarmee aan de slag te gaan. We willen graag dat u zich thuis voelt bij ons. Onze speciaal daarvoor opgeleide medewerkers staan voor u klaar! Regelmatig eten we ook samen. U heeft de keuze aan welke activiteit u deelneemt. Klik hier voor de folder dagopvang.

Voor wie bestemd?

De dagopvang is voor zelfstandig wonende ouderen met sociaal psychische problemen (sociaal isolement) waarvoor begeleiding in eigen omgeving onvoldoende is. U kunt via de gemeente om een beschikking vragen. De dagopvang wordt dan gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). U kunt contact opnemen met het WMO-loket van de gemeente waar u woont.

Als u een WLZ-indicatie heeft voor opname in een verpleeghuis en u staat op de wachtlijst, kunt u naast zorg thuis ook gebruik maken van dagopvang. Ook bestaat de mogelijkheid voor particuliere inkoop van dagopvang. Dit kan zonder beschikking of indicatie.

Waar is de dagopvang?

In alle drie de locaties van Zorggroep ENA wordt dagopvang voor ouderen geboden.

Wanneer?

De dagopvang is op bijna alle locaties dagelijks geopend van 9:30 uur tot 16:00 uur. Op welke dagen u wilt deelnemen aan de activiteiten bepaalt u zelf. U kunt ook op meerdere dagen in de week komen.

Wat zijn de kosten van de dagopvang?

Ongeacht de financiering van dagopvang betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze wordt berekend door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U ontvangt een factuur van het CAK. Indien u de dagopvang particulier inkoopt, ontvangt u een factuur van Zorggroep ENA.

Vervoer?

Indien u niet op eigen gelegenheid naar de dagopvanglocatie kunt komen, dan kunt u gebruik maken van groepsvervoer. Dit regelt de medewerker van de dagopvanglocatie voor u.

Meer informatie?

Neem contact op met onze afdeling Klantadvies- en bemiddeling.