Wie zijn wij

Vrijwilligerswerk

Een grote groep van ruim 450 enthousiaste vrijwilligers helpt onze cliënten het nog beter naar de zin te maken. Zij staan altijd klaar of het nu om wandelen, eten, hulp bij verschillende activiteiten of opruimen gaat. Kortom, zonder vrijwilligers kunnen sommige activiteiten niet doorgaan!

Wij werken steeds meer cliëntgericht. Het gaat om de juiste match tussen cliënt en vrijwilliger. Wat wil die mevrouw graag doen? Wat was vroeger haar hobby? Muziek, spelletjes of toch knutselen…Activiteiten op maat dus. Daar zoeken wij een geschikte vrijwilliger bij. Jij?!

Zorggroep ENA is altijd op zoek naar vrijwilligers. Onze cliënten rekenen op onze vrijwilligers. Daarom is vrijwilligerswerk niet vrijblijvend en sluiten wij een overeenkomst (wij beschrijven duidelijk wat jouw taken en onze verwachtingen zijn). Naast de voldoening om je in te zetten voor het welzijn van anderen, luisteren wij ook naar je. Wij zijn blij met betrokken vrijwilligers. Als je ideeën of suggesties hebt, laat ze dan juist weten. Vrijwilligers krijgen net zo goed ondersteuning en scholing van zorggroep ENA. Verder organiseren wij één keer per jaar een speciale avond voor onze vrijwilligers, je ontvangt een kerstattentie en tenslotte het huisblad met alle info over het huis waar je werkt. Klik hier voor onze folder Vrijwilligerswerk.

Vacatures Ruimzicht:

Wij zijn op zoek naar:

 • Op dagverzorging de Rozentuin hebben wij een vacature voor een vrijwilligster op woensdagmiddag. Vindt u het leuk om actief of creatief bezig te zijn, dan bent u van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij ons om te kijken of dit werk bij u past.
 • Ontbijtvrijwilligers voor onze huiskamers, u assisteert de bewoners bij het ontbijt en zorgt voor een gezellige start van de dag. De werktijden zijn van 08:30 – 10:30 uur
 • Kookvrijwilligers voor onze huiskamers, samen met de bewoners bereid u de warme maaltijd voor, waarna u samen met de bewoners geniet van een gezellige smaakvolle maaltijd. De werktijden zijn van 10:30 – 13:00 uur.
 • Vrijwilligers of scholieren vanaf 14 jaar die ons in de avonduren willen assisteren bij de broodmaaltijd, de werktijden kan variëren tussen 16:30 – 19:30 uur.
 • Ook zoeken wij wandelvrijwilligers die individueel met een bewoner willen wandelen. Dat kan zijn een keer een route lopen maar ook eens gezellig het dorp in.
 • Fietsvrijwilligers die het leuk vinden om samen met een bewoner te gaan fietsen op de duofiets, afspraken betreffende het fietsen gaan in overleg met de afdeling of de bewoner.
 • Voor de maandelijkse BINGO-Avond in Ruimzicht zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen assisteren bij deze avond. De bingo-avond wordt bezocht door belangstellenden uit de buurt, aanleunwoningen en bewoners vanuit Ruimzicht. De bingo-avond is elke tweede donderdag van de maand. U bent aanwezig vanaf 19:00 uur en werkt samen met een gezellige groep mensen. Vindt u het leuk om hier deel van uit te maken dan zijn wij op zoek naar u!
 • Voor een bewoner van de aanleunwoning bij Ruimzicht zijn wij op zoek naar een WANDELMAATJE. Meneer zou graag eens per week er op uit gaan, maar is wel afhankelijk van een rolstoel. Houdt u van wandelen en gaat u er graag op uit en vindt u het geen probleem om een rolstoel te duwen, dan zijn wij op zoek naar u!  Het moment van wandelen is in overleg met dhr. zelf maar wel graag wekelijks terugkerend.

Bent u geïnteresseerd in één van de bovenstaande vacatures, dan kunt u contact opnemen met Anette Petersen, via mail naar vrijwilligersRZ@zorggroepena.nl

Vacatures Het Huis in de Wei:

Wij zijn op zoek naar:

 • Vrijwilligers Dagverzorging de Buitenwei:
  Maandag, woensdag en vrijdagochtend van 09:00 – 12:00 uur
  Maandag- woensdag en donderdagmiddag van 14:00 – 16:30 uur.
  De werkzaamheden bestaan uit het doen van spelletjes, koffie zetten en schenken, mensen begeleiden naar het toilet, krant lezen met de mensen.
 • Huiskamer op de PG-afdeling:
  Elke dag van 08:00 – 10:30 uur. De werkzaamheden bestaan uit het klaarmaken van het ontbijt, ondersteunen bij het ontbijt eten, koffie zetten en schenken. gezelligheid en rust brengen.
  Elke dag van 16:30 – 19:00 uur. De werkzaamheden bestaan uit het de laatste hand leggen aan de warme maaltijden, maaltijden serveren, begeleiden bij het eten, opruimen, koffie of sapje verzorgen.
 • Algemene activiteiten:
  Op donderdag voor de sjoel en rummikub middag van 14:15 – 16:30 uur.
  De werkzaamheden bestaan uit de mensen begeleiden bij het spel, koffie en thee verzorgen, de vaat wassen.

Bent u geïnteresseerd  in één van de bovenstaande vacatures, dan kunt u contact opnemen met Geralda Gerritsen 033-2771844 of mail naar vrijwilligersHIDW@zorggroepena.nl

Vacatures Nieuw Avondrust:

Wij zijn op zoek naar:

 • Voor de verpleegunit van Nieuw Avondrust zijn we op zoek naar vrijwilligers die de bewoners op de huiskamer extra aandacht willen geven tijdens de broodmaaltijden. Daarnaast de bewoners en de medewerkers ondersteuning geven bij het klaarzetten van de broodtafel, het nuttigen van de maaltijd en daarna een handje meehelpen bij het afruimen van 16:45-19.00 uur.
 • Ontbijtvrijwilligers: voor onze huiskamers, u assisteert de bewoners bij het ontbijt en zorgt voor een gezellige start van de dag. De werktijden zijn van 08:30 – 10:30 uur.
 • Kookvrijwilligers: voor onze huiskamers, samen met de bewoners bereid u de warme maaltijd voor, waarna u samen met de bewoners geniet van een gezellige smaakvolle maaltijd. De werktijden zijn van 10.30 – 13.00 uur.

Bent u geïnteresseerd in één van bovenstaande vacatures, dan kunt u  contact opnemen via dit e-mailadres vrijwilligersNA@zorggroepena.nl