Wie zijn wij

Vrijwilligerswerk

Een grote groep van ruim 450 enthousiaste vrijwilligers helpt onze cliënten het nog beter naar de zin te maken. Zij staan altijd klaar of het nu om wandelen, eten, hulp bij verschillende activiteiten of opruimen gaat. Kortom, zonder vrijwilligers kunnen sommige activiteiten niet doorgaan!

Wij werken steeds meer cliëntgericht. Het gaat om de juiste match tussen cliënt en vrijwilliger. Wat wil die mevrouw graag doen? Wat was vroeger haar hobby? Muziek, spelletjes of toch knutselen…Activiteiten op maat dus. Daar zoeken wij een geschikte vrijwilliger bij. Jij?!

Zorggroep ENA is altijd op zoek naar vrijwilligers. Onze cliënten rekenen op onze vrijwilligers. Daarom is vrijwilligerswerk niet vrijblijvend en sluiten wij een overeenkomst (wij beschrijven duidelijk wat jouw taken en onze verwachtingen zijn). Naast de voldoening om je in te zetten voor het welzijn van anderen, luisteren wij ook naar je. Wij zijn blij met betrokken vrijwilligers. Als je ideeën of suggesties hebt, laat ze dan juist weten. Vrijwilligers krijgen net zo goed ondersteuning en scholing van zorggroep ENA. Verder organiseren wij één keer per jaar een speciale avond voor onze vrijwilligers, je ontvangt een kerstattentie en tenslotte het huisblad met alle info over het huis waar je werkt. Klik hier voor onze folder Vrijwilligerswerk. Voor verdere informatie over ons vrijwilligersbeleid en de regelingen voor vrijwilligers klik hier.

Zorggroep Ena doet mee aan het Waarschuwingsregister

Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Vacatures Ruimzicht:

Wij zijn op zoek naar:

 • Op dagverzorging de Rozentuin hebben wij een vacature voor een vrijwilligster op woensdagmiddag. Vindt u het leuk om actief of creatief bezig te zijn, dan bent u van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij ons om te kijken of dit werk bij u past.
 • Ontbijtvrijwilligers voor onze huiskamers, u assisteert de bewoners bij het ontbijt en zorgt voor een gezellige start van de dag. De werktijden zijn van 08:30 – 10:30 uur
 • Kookvrijwilligers voor onze huiskamers, samen met de bewoners bereid u de warme maaltijd voor, waarna u samen met de bewoners geniet van een gezellige smaakvolle maaltijd. De werktijden zijn van 10:30 – 13:00 uur.
 • Vrijwilligers of scholieren vanaf 14 jaar die ons in de avonduren willen assisteren bij de broodmaaltijd, de werktijden kan variëren tussen 16:30 – 19:30 uur.
 • Ook zoeken wij wandelvrijwilligers die individueel met een bewoner willen wandelen. Dat kan zijn een keer een route lopen maar ook eens gezellig het dorp in.
 • Fietsvrijwilligers die het leuk vinden om samen met een bewoner te gaan fietsen op de duofiets, afspraken betreffende het fietsen gaan in overleg met de afdeling of de bewoner.
 • Voor de maandelijkse BINGO-Avond in Ruimzicht zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen assisteren bij deze avond. De bingo-avond wordt bezocht door belangstellenden uit de buurt, aanleunwoningen en bewoners vanuit Ruimzicht. De bingo-avond is elke tweede donderdag van de maand. U bent aanwezig vanaf 19:00 uur en werkt samen met een gezellige groep mensen. Vindt u het leuk om hier deel van uit te maken dan zijn wij op zoek naar u!
 • Voor een bewoner van de aanleunwoning bij Ruimzicht zijn wij op zoek naar een WANDELMAATJE. Meneer zou graag eens per week er op uit gaan, maar is wel afhankelijk van een rolstoel. Houdt u van wandelen en gaat u er graag op uit en vindt u het geen probleem om een rolstoel te duwen, dan zijn wij op zoek naar u!  Het moment van wandelen is in overleg met dhr. zelf maar wel graag wekelijks terugkerend.

Bent u geïnteresseerd in één van de bovenstaande vacatures, dan kunt u contact opnemen met Anette Petersen, via mail naar vrijwilligersRZ@zorggroepena.nl

Vacatures Het Huis in de Wei:

Wij zijn op zoek naar:

Wij zoeken vrijwilligers voor de Dagopvang de Buitenwei:
De bezoekers krijgen hier een zinvolle dagbesteding aangeboden.
Ze komen in contact met andere mensen en doen met elkaar mee aan activiteiten.
Bent u sociaal aangelegd en graag samen praat en luistert, een spelletjes doen of creatief bezig zijn.

Voor de volgende dagdelen zoeken wij vrijwilligers:

Maandag van  9:00 uur – 12:00 uur
14:00 uur – 16:30 uur
Dinsdagmiddag van 14:00 uur – 16:30 uur
Woensdag van  9:00 uur – 12:00 uur
14:00 uur – 16:30 uur
Donderdagmiddag van 14:00 uur – 16:30 uur


Voor de huiskamers op de Pg afdeling:
Dit is kleinschalig wonen, waar 7 bewoners wonen.
Wij zoeken vrijwilligers om te helpen bij het ontbijt van 8:00 uur tot 10:30 uur op Dinsdag en donderdag.

De taken bestaan uit:
– Ontbijt klaar maken
– Ondersteunen bij het eten
– Koffie zetten en schenken
– Gezelligheid en rust brengen in de huiskamer

Voor alle dagen van 16.30 uur tot 19.00 uur assisteren bij de warme maaltijden:

De taken bestaan uit:
– Laatste hand leggen aan de warme maaltijd
– Maaltijden serveren
– Begeleiden bij het eten
– Opruimen
– Koffie of een sapje verzorgen

Vacature Chauffeurs
Wij zijn met spoed op zoek naar vrijwilligers die bezoekers van de Dagopvang “de Buitenwei” thuis willen ophalen en terug brengen met de zorggroep Ena auto.

* Tijden zijn tussen 9.00 uur en 10.00 uur bezoekers ophalen en vanaf 16.00 uur tot 17.00 uur bezoekers terug brengen.
* Mensen veilig ophalen en terug brengen naar hun huisadres in Scherpenzeel en Renswoude.
* Zorg dragen voor de zorgroep Ena auto.
* Bereid zijn om een dagdeel een rijvaardigheidstraining te volgen.
* Het liefst op een vaste dag rijden.

Bent u geïnteresseerd  in één van de bovenstaande vacatures, dan kunt u contact opnemen met Geralda Gerritsen 033-2771844 of mail naar vrijwilligersHIDW@zorggroepena.nl

Vacatures Nieuw Avondrust:

Wij zijn op zoek naar:

 • Voor de verpleegunit van Nieuw Avondrust zijn we op zoek naar vrijwilligers die de bewoners op de huiskamer extra aandacht willen geven tijdens de broodmaaltijden. Daarnaast de bewoners en de medewerkers ondersteuning geven bij het klaarzetten van de broodtafel, het nuttigen van de maaltijd en daarna een handje meehelpen bij het afruimen van 16:45-19.00 uur.
 • Ontbijtvrijwilligers: voor onze huiskamers, u assisteert de bewoners bij het ontbijt en zorgt voor een gezellige start van de dag. De werktijden zijn van 08:30 – 10:30 uur.
 • Kookvrijwilligers: voor onze huiskamers, samen met de bewoners bereid u de warme maaltijd voor, waarna u samen met de bewoners geniet van een gezellige smaakvolle maaltijd. De werktijden zijn van 10.30 – 13.00 uur.

Bent u geïnteresseerd in één van bovenstaande vacatures, dan kunt u  contact opnemen via dit e-mailadres vrijwilligersNA@zorggroepena.nl