Wie zijn wij

Ben jij iemand die de lach op iemands gezicht tovert. Die graag luistert naar verhalen. Die geniet van de wijsheid die komt met de jaren? Dan ben je helemaal op je plek in de ouderenzorg. Jij kunt voor onze cliënten iedere dag een beetje aangenamer maken door jouw goede zorg. Lees verder want jij bent belangrijk voor ons!

ENA als werkgever

Bij zorggroep ENA staan we samen midden in het leven. Onze overtuiging is dat zorg een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. We geven echte persoonsgerichte aandacht en die is voor iedere cliënt weer anders. Werken bij zorggroep ENA – één van de grootste werkgevers in de regio – betekent dat je een bijdrage levert aan het welzijn van onze cliënten. Je levert professionele zorg en ondersteunende diensten. Hierdoor houden mensen regie over hun eigen leven.

Onze organisatie steunt je in je werk. Wij waarderen deskundigheid en zelfstandigheid. Er is professionele aandacht voor het bijhouden van vaardigheden, opleidingen en voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Werken met en voor mensen doet iets met je. Ook daar hebben we aandacht voor.

Onze kernwaarden

  • Eigen regie
  • Aandacht en betrokkenheid
  • Eerlijk en betrouwbaar
  • Goede sfeer
  • Professioneel (aanbieden van kennis en scholing en medewerkers investeren ook zelf in hun ontwikkeling en vakgebied).

Kom bij ons werken!

We kunnen jou als gemotiveerde zorgmedewerker heel goed gebruiken. We zoeken regelmatig nieuwe medewerkers voor onze drie locaties: Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel).

Kijk snel bij vacatures   

Flexteam, werken op jouw tijd

Jij bent iemand die houdt van vrijheid. En je hebt liefde voor de zorg! Hoe kun je deze twee combineren?
Kom werken in ons flexteam   

Opleiden tot een baan in de zorg

Ben je niet gediplomeerd? Je wilt toch graag werken in de zorg? Zorggroep ENA is een erkend opleidingsinstituut.

BOL
Via de BOL (Beroeps Opleidende leerweg) ga je naar school en een aantal dagen op stage binnen verschillende werkvelden. Zorggroep ENA biedt veel BOL stageplaatsen aan op onze drie locaties.

BBL
Via de BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) kom je in dienst en volg je op een school de opleiding.

Zorggroep ENA heeft met ingang van september 2021 zes BBL-opleidingsplekken voor zowel aankomend verzorgenden IG als verpleegkundigen. Klik hier voor meer informatie.

Zorggroep ENA is aangesloten bij de Werkgeversvereniging van Zorg & Welzijn in Gelderland www.werkeninzorgenwelzijn.nl

Kijk ook op www.zorgenwelzijnplein.nl.

Zorggroep ENA doet mee aan het Waarschuwingsregister

Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Medewerkers vertellen…

Yvette Barten, verpleegkundige Het Huis in de Wei: ‘Zorggroep ENA biedt mij veel uitdaging’

Yvette werkt op een afdeling voor mensen die te maken hebben met geheugenverlies (psychogeriatrische klachten). ,,Als ik mijn werk in een woord moet omschrijven zeg ik: ‘dynamisch’. Geen dag is hetzelfde, zelfs elk moment is anders. De mensen waar ik voor zorg kunnen van het ene ogenblik op het andere overschakelen van verdrietig naar vrolijk.” Yvette geniet van kleine voorvalletjes op haar werk: ,,als een bewoner laat merken blij te zijn me weer te zien of heel spontaan zegt: ‘ik vind je lief’.“ Zorggroep ENA biedt haar veel uitdaging.

,,ENA gaat mee met nieuwe ontwikkelingen. Onlangs zijn we in Het Huis in de Wei bijvoorbeeld begonnen met dwaaldetectie. Dat vind ik mooi om te zien. Ik waardeer in ENA als organisatie dat het niet zo groot is. Die kleinschaligheid vind ik prettig. De huizen zijn overzichtelijk en de sfeer is gemoedelijk. Toen ik hier kwam werken voelde ik me direct welkom. Ik vind dat Zorggroep ENA medewerkers stimuleert om zichzelf te blijven ontwikkelen. Hier is veel ruimte voor opleidingen en bijscholingen. Als je wilt en je hebt veel ambities, kom je ver bij Zorggroep ENA.”

Marjo Korving, EVV’er Nieuw Avondrust: ‘Zorg is super veelzijdig’

Marjo Korving heeft een groot hart voor zorg. Ze houdt van haar werk. Marjo werkt al haar leven lang met ouderen. Sinds 2005 is ze bij zorggroep ENA. Marjo kan er niet zo goed tegen dat de ouderenzorg soms een ‘suf imago’ heeft. Dat is niet terecht, vindt ze. ,,Het is zo’n mooi beroep. Zorg is super veelzijdig”, zegt ze gepassioneerd. ,,Daarbij heb je bij ENA heel veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, te specialiseren en door te groeien.” Marjo begon ooit in de ouderenzorg als Helpende, daarna heeft ze doorgeleerd voor Verzorgende IG en Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV). Sinds kort heeft ze de ENA Academie afgerond en is ze Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP).

Marjo: ,,Wanneer mijn dag een gouden randje krijgt? Als ik alles rondom een cliënt heb kunnen regelen. En alles heb kunnen geven wat hij of zij nodig heeft. Daarom is het ook zo belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen om iemand te kunnen helpen. En soms hoef je alleen maar te luisteren en niks te zeggen.”

Gerrita Hendriksen, verzorgende Nieuw Avondrust: ‘Heel blij dat ik hier mag werken’

“Als verzorgende houd ik me bezig met de dagelijkse verzorging en verpleging van onze bewoners zowel overdag als ‘s nachts. Ik help met wassen, aankleden, (sonde)voeding en geef medicatie. Het belangrijkste is denk ik het sociale aspect. Het bieden van een luisterend oor en het bieden van hulp. Dat ze met hun problemen – hoe klein ook – bij je terecht kunnen. De bewoners vinden het geweldig als je iets oplost. Het mooiste vind ik dat je vertrouwen schept. Voor mij is klantgericht werken belangrijk. De klant moet je voorop zetten ondanks dat je soms weinig tijd hebt. Ik probeer aan elke wens van de bewoners van mijn afdeling tegemoet te komen. Ik haal voldoening uit mijn werk als ik zie dat mijn bewoners blij zijn dat ik er weer ben! Ja, ik ben heel blij dat ik hier mag werken.”

Werken bij ENA