Stichting Gezondheid en Welzijn schenkt nieuwe tafel aan Ruimzicht

Stichting Gezondheid en Welzijn schenkt nieuwe tafel aan Ruimzicht

Ronde tafel symboliseert ‘samen midden in het leven’

Barneveld, 3 december 2021

Zorggroep ENA mocht onlangs uit handen van Stichting Gezondheid en Welzijn een grote, stevige, ovale tafel ontvangen voor de locatie Ruimzicht. De tafel staat inmiddels te pronken op het Dorpsplein en wordt dankbaar gebruikt door bewoners voor ontmoeting, groepsactiviteiten en een kop koffie of thee.

Stichting Gezondheid en Welzijn ondersteunt zorg- en welzijnsorganisaties in de gemeente Barneveld bij de financiering van middelen die niet worden vergoed door bijvoorbeeld het Zorgkantoor. Zo kunnen bepaalde belangrijke extra’s worden aangeschaft waar geen budget voor is. De Stichting hielp Zorggroep ENA eerder al bij de inrichting van het Dorpsplein in Ruimzicht.

De langwerpige, ronde tafel past goed bij het motto van Zorggroep ENA: ‘Samen midden in het leven’. Want wat symboliseert dit samenzijn beter dan een ronde tafel. De ronde vorm vergemakkelijkt de conversatie en zo hoeft niemand letterlijk ‘op een hoekje’ te zitten. Daarbij is het ook een zeer praktisch meubel omdat het een poot heeft in het midden. Dat is erg handig bij het aanschuiven van mensen die in een rolstoel zitten. De tafel draagt bij aan een prettig samenzijn voor bewoners in Ruimzicht maar ook voor de cliënten van de Dagopvang.

Bram Roggeveen, voorzitter van Stichting Gezondheid en Welzijn, is dankbaar dat hij namens de stichting in deze tijden van bezuinigingen wat extra’s mag doen voor zorg- en welzijnsorganisaties. ,,We proberen al deze organisaties recht te doen om daarin dienstbaar te zijn aan de samenleving. We zijn verheugd dat we deze mooie tafel aan Ruimzicht mogen schenken. Dit is een praktische gift waar bewoners direct wat aan hebben. Fijn ook dat we de medewerkers en vrijwilligers van Ruimzicht hebben mogen helpen bij de aanschaf.”

Meer nieuws