Nieuw Avondrust krijgt nieuwe duo-fiets, deels betaald uit opbrengst bazaar

Nieuw Avondrust krijgt nieuwe duo-fiets, deels betaald uit opbrengst bazaar

‘Samen fietsen geeft bewoners gevoel dat ze weer meedoen met de wereld’

Voorthuizen, 2 augustus 2022

Locatie Nieuw Avondrust in Voorthuizen mocht vandaag een gloednieuwe duo-fiets verwelkomen. De splinternieuwe, elektrisch ondersteunde fiets is deels betaald van de opbrengst van de bazaar die in mei werd gehouden bij Nieuw Avondrust. Het andere deel van het aankoopbedrag is bijgelegd door Zorggroep ENA.

Vader en dochters Dekker reden trots een showrondje met de fiets door de hal en recreatiezaal Zeumeren. De beide vrouwen fietsen om de beurt wekelijks met hun vader die in Nieuw Avondrust woont, maar ook wel met andere bewoners van het huis. Tot nu toe gingen de tochten op de oudere duo-fiets. Maar de nieuwe fiets biedt extra mogelijkheden. Zo zien ze dat de bijrijder nu ook zelf kan schakelen, is de fietsstoel luxer en heeft deze duo-fiets een kilometerteller. ,,Ik merk dat een fietstocht zoveel doet met mijn vader. Hij wordt een ander mens”, vertelt een van de dochters. ,,Hij voelt zich betrokken bij de wereld en merkt dat hij weer meedoet. Wanneer we door Voorthuizen fietsen, ziet hij oude, bekende plekken terug. Daarnaast is de beweging en het gevoel dat hij een bijdrage levert aan het fietsen, heel prettig. Ditzelfde zie ik ook gebeuren bij de andere bewoners die we meenemen op de fiets. Ik vind die duo-fiets echt een prachtige vinding.”

Lokale fietsenhandel
Leijenhorst 2wielers uit Voorthuizen leverde de fiets aan Nieuw Avondrust. Hiermee koos Zorggroep ENA bewust voor een lokale fietsenhandel, vertelt Lia Dokter, teamleider facilitair van Nieuw Avondrust. ,,We vinden het belangrijk om de lokale middenstand te steunen en op deze manier te investeren.” Samen met Geert Catsburg, bestuurslid van de Vrienden van Nieuw Avondrust legde ze het contact met eigenaar Erik van Leijenhorst. Hij leverde hiermee voor het eerst een duo-fiets aan een zorgorganisatie en vindt dit een hele eer. ,,We zijn echt een fietsenzaak van en voor mensen uit Voorthuizen. Dit is een heel speciaal project voor ons. Daarnaast is het een voordeel dat we om de hoek zitten. We kunnen snelle service leveren. Als de fietsers ergens met pech komen te staan, willen we ze ook op komen halen.”

Duo-fiets reserveren
De oudere duo-fiets blijft ook nog in bedrijf, waardoor Nieuw Avondrust nu twee fietsen kan inzetten. Het fietsen is met mooie dagen een geliefde bezigheid voor de bewoners en hun naasten, aldus Lia. Dan is de fiets vaak ieder dagdeel gereserveerd. Naasten en vrijwilligers die er met een bewoner op uit wil trekken. kunnen de duo-fiets reserveren via de receptie van Nieuw Avondrust.

Meer nieuws