Expositie in gemeentehuis Barneveld van kunstwerken bewoners ENA

Expositie in gemeentehuis Barneveld van kunstwerken bewoners ENA

Bewoners van Zorggroep ENA exposeren hun kunstwerken de komende twee weken in het Barneveldse gemeentehuis. De schilderijen en tekeningen zijn gemaakt tijdens de wekelijkse workshops van Ina Art Atelier in Barneveld. Bewoners van Nieuw Avondrust en Ruimzicht maakten onder meer een serie doeken geïnspireerd op Van Gogh, Vermeer en Mondriaan. Ook schilderden ze jeugdherinneringen, stillevens en bloemen. Iedere week leren ze weer nieuwe technieken. Ina Cheddie, eigenaar van het atelier, vertelde in een verhaal in de Barneveldse krant hoe ze onder de indruk is van de deelnemers. Zorggroep ENA en Ina Art Atelier werken sinds 2018 samen in het aanbieden van deze creatieve dagbesteding voor senioren. Afgelopen november ontving zorggroep ENA een gift van 5000 euro uit het Rabofonds waardoor de workshops ook dit jaar kunnen plaatsvinden. Wethouder Hans van Daalen zegde bij deze overhandiging toe te zorgen voor een expositie in het gemeentehuis.

De expositie werd geopend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Barneveld, op 3 januari 2020. De kunstwerken zijn twee weken te zien, tot en met 17 januari, in het gemeentehuis, Raadhuisplein 2 in Barneveld. Openingstijden: maandag – vrijdag: 9:00 tot 13:00 uur.

Nog wat extra informatie over de exposanten:

Mw. Lueb –Spruyt  (89 jaar)- Geboren in Barneveld

Mevrouw Lueb is altijd creatief bezig met schilderen en volgt nog wekelijks schilderles; haar appartement hangt vol met eigen werk. Fotografie is ook een hobby van haar, ze maakt nog steeds veel foto’s. Ook op de computer kan ze haar creativiteit kwijt.

Mw. Minderhoud  (91 jaar) – Geboren in Schouwe Duiveland

Mevrouw Minderhoud is erg creatief en kan goed schilderen. Wat ze in haar hoofd bedenkt, kan zij op het doek tot leven brengen. Zij is ook thuis veel bezig met schilderen en neemt haar werken mee naar het atelier om daar te laten zien.

Mw. Leeflang –Romijn (96 jaar) – Geboren in Rotterdam

Mevrouw Leeflang heeft haar hele leven veel gehandwerkt en heeft echt oog voor kleuren. Maar is pas sinds haar 94e voor het eerst gaan schilderen. Is sindsdien elke dag gaan tekenen in haar appartement en heeft daarvoor professionele tekenmaterialen aangeschaft.

Mw. van de Broek -Broekhuis  (91 jaar) – Geboren in Barneveld

Mevrouw van de Broek heeft veel gehandwerkt, met name breien. Ze is jarenlang vrijwilligster geweest van de Handwerkgroep. Sinds ze schildert is ze verbaasd over haar eigen kunnen en is trots op haar werk.

Dhr. Berkhof  (83 jaar) – Geboren in Utrecht

De heer Berkhof heeft veel geschilderd en ook een expositie gehad waarbij zijn schilderijen verkocht werden. Hij schildert vanuit beelden die opkomen in zijn hoofd. Op het moment dat hij schildert gaat hij daar volledig in op en creëert hij zijn eigen wereld.

Meer nieuws