Expositie kleurige vrouwen van Trees van der Pal in Nieuw Avondrust

Expositie kleurige vrouwen van Trees van der Pal in Nieuw Avondrust

,,Als ik een penseel pak, komen er haast altijd vrouwen uit”, zegt kunstenares Trees van der Pal-Laaper uit Amersfoort. Loop door de gangen van onze locatie Nieuw Avondrust in Voorthuizen en je zult zien dat dat klopt. Haar kleurige schilderijen sieren de wanden van Nieuw Avondrust tot november. Over haar stijl zegt ze zelf: ,,Mijn onderwerpen zijn voornamelijk vrouwen, naïef geschilderd op linnen met acrylverf (soms olieverf ), vanwege de sterke kleuren.”

Naast haar werk in het basisonderwijs heeft Trees altijd geschilderd. ,,Beeldende kunst ligt voor mij helemaal in het verlengde van mijn vak”, vertelt ze. ,,Ik heb 40 jaar fulltime in het basisonderwijs gewerkt en daarin veel aandacht besteed aan de beeldende vorming van mijn leerlingen. Kinderen kunnen, ongeremd, prachtige tekeningen maken en mede daardoor heb ik een naïeve stijl ontwikkeld. Daarin kies ik vaak voor heldere primaire kleuren.”

Deze expositie is tevens de laatste van Trees van der Pal. Ze zet noodgedwongen een punt achter haar schilderscarrière vanwege gezondheidsklachten. Voor wie een echte ‘Trees van der Pal’ wil kopen, heeft ze een aantrekkelijke aanbieding: de doeken zijn nu te koop voor de helft van de oorspronkelijke prijs.

 

Meer nieuws