Bezoek via ‘venstergesprekken’

Bezoek via ‘venstergesprekken’

Familie en bewoners van Zorggroep ENA kunnen vanaf woensdag 29 april ‘venstergesprekken’ voeren. De naasten ontmoeten elkaar, ieder veilig achter een kant van het raam, en praten via de telefoon. Echt bezoek is helaas nog niet mogelijk in deze coronatijd. Maar we proberen op deze manier ervoor te zorgen dat bewoners en hun naasten dichter bij elkaar kunnen komen én elkaar zien. Op iedere locatie is speciaal voor deze ‘venstergesprekken’ een gedeelte ingericht waar familie en bewoner beide aan een kant van het raam kunnen plaatsnemen.

Afspraken venstergesprekken
De eerste contactpersoon van iedere bewoner heeft een e-mail ontvangen met daarin een link naar het afspraakformulier.  Per afdeling worden 1 of 2 dagen per week gereserveerd voor de ‘venstergesprekken’. Reserveringen moeten minimaal 48 uur van tevoren worden gemaakt.

Zorggroep ENA houdt voor deze ‘venstergesprekken’ de regels van het RIVM in acht. Dus: houd 1,5 meter afstand, niet meer dan drie mensen tegelijk in een ruimte en er mag geen sprake zijn van coronaverschijnselen (hoesten, neusverkouden, koorts). Buiten is een duidelijke looproute aangegeven waar bezoekers elkaar op 1,5 meter kunnen passeren en wachtenden kunnen op afstand plaatsnemen.

 

 

Meer nieuws